A Liget projekt megszülte a leggagyibb reklámokat
2016. október 11. írta: baloghmark

A Liget projekt megszülte a leggagyibb reklámokat

A Kormány ígérete szerint 2019-ig elkészül az új VárosLiget, mely nagy közfelháborodást keltett. A felháborodás teljesen jogos, hiszen miért kellene Budapest egyik legszebb parkját beépíteni, amikor például a Ligettől alig 600 méterre egy állami tulajdonban lévő 25 000 négyzetméteres műemlék épület rohad.

A közfelháborodás ellenére bár a népszavazáshoz képest elhanyagolható módon, azonban elindult egy kampány a Liget beruházás mellett, mely kampány elsősorban a környező kerületekben jelentek meg plakátokon és a Liget kiadványban.

A napokban a legnagyobb videómegosztó portálon fizetett hirdetésként megjelentek a Liget beruházását propagáló videók. Na de milyenek ezek?
Ha valami igazán bosszantó, hogy az adóforintok mire mennek el, akkor ez mindenképp az.

20161011_liget.jpg

A youtube csatorna neve önmagában érdekes, mely Zöld+ TV néven fut. Kicsit olyan benyomást próbál kelteni, mint ha a zöldpolitikához vagy bármely környezetvédő szervezethez kötődne. Pedig a helyzet épp fordítva van, a beruházást minden környezetvédő vagy zöldpolitikával foglalkozó szervezet ellenez a nagy mértékű beruházás miatt. Az e fajta megtévesztő szándék önmagában tisztességtelen.

  

Na de térjünk a videókra. A csatorna a cikk megjelenésekor összesen két videót tartalmaz, ezeket vegyük sorra:

Nos bár talán másoknál hozzátartozik a mindennapjaikhoz, hogy vezetések mikrofonnal bicikliznek, ám félve bízunk abban, hogy nem minden Ligetben kerékpározó teszi ezt. Ugyanis az egy kézzel történő vezetés valóban veszélyes.

Miután hősünk a kerékpárral véletlenül épp akkor esik el amikor a felújítás szkeptikusairól kezd beszélni megjelenik a lényeg. A legnagyobb hollywoodi színészeket is felülmúló esés egyértelművé próbálja tenni, a VárosLigetet meg kell újítani. Igenám, azonban az utak felújítását eddig sem ellenezte senki, így szkeptikusokról beszélni önmagában is érdekes. Vajon kire gondolhatott?

A showtime nem ért véget az első résszel, a szórakozni vágyókat a második rész is kecsegteti:

"A Liget megújításának szükségességével kapcsolatban aligha maradtak kérdések, legfeljebb annyi, hogy mi a legégetőbb probléma." Hát ez a mondat elég meredek, de lehet ugyan az az érdekeltségű cég írta a szöveget, akik az érvénytelen népszavazást győzelemként adták el. Elvégre Kiskunmajsán lehet valóban nincs is kérdés a Ligettel kapcsolatban.

A videóban a fergeteges monológ közben váratlan fordulat történt. Hirtelen az operatőr táskáját ellopják. Ön járt már a VárosLigetben? Ha igen, bizonyára tudja hogy ilyesfajta lopások sosem fordultak elő. A filmet készítők a helyszínt valószínű összekeverték a  NépLigettel. Ajánlom sok szeretettel, hogy ott készítsenek ilyen videót, ha mernek. A VárosLigetben ilyen nem volt. Eddig!

Mostantól viszont Ön is figyeljen táskájára, nehogy egy fizetett statiszta ellopja a táskáját! Amennyiben biztosra szeretne menni, hagyja otthon a monitorját!

A videó természetesen azzal zárul, hogy eme remek színjáték rámutat arra az égető problémára, hogy ha nincsenek múzeumok a Ligetben, akkor fényes nappal is kirabolhatnak. A cikk lezártáig még nem találtuk meg azt a hivatalos statisztikát, mely kimutatja, hogy a múzeumokkal beépített parkokban 98%-al csökken a köztéri lopások száma. Amint megtaláltuk azonnal közzétesszük! Már csak ezért is megéri kedveli oldalunkat, ugye? :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baloghmark.blog.hu/api/trackback/id/tr4211788725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása